Kremalı Puf Pasta
- 150 gr margarin
- 250 gr pudra şekeri
- 4 adet yumurta
- Kibrit kutusu kadar yaş maya
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı sıcak su veya süt
Kreması için;
- Yarım litre süt
- 1 yemek kaşığı un
- bir paket vanilin
- 250 gr labne beyaz peynir
- Krem şanti
Üzeri için;
- Çikolata sos
Mayayı ılık su ve bir çay kaşığı şeker ile eritin. Eritilmiş margarini ve yumurtaları koyun. Aldığı kadar unla ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Oda sıcaklığında hamur iki kat büyüyene kadar bekletin. Simit şekli verin. Yağlı tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürün ve biraz daha tepside bekletin. 170 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra ortadan ikiye ayırın ve arasına krema koyun. Kremayı puding kıvamında pişirin ve soğuduktan sonra labneyi ekleyerek çırpın. Krem şantiyi de çırparak kremaya ekleyin ve tekrar çırpın. Üzerine de çikolata sosu dökün. Afiyet olsun.
Fındık Kremalı Kurabiye
- 250 gram margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yeteri kadar un
Kreması için:
- 4 yemek kaşığı kahvaltılık fındık kreması
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
- Ceviz veya fındık
- Pekmez
Tüm hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz şekli verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarmayacak biçimde pişirin ve soğumaya bırakın. Kahvaltılık fındık kremasını tencereye alıp eritin ve sıvı yağ ile inceltin. Soğumuş kurabiyeleri servis tabağına dizin ve üzerine kremayı gezdirin. Üzerine ceviz veya fındık serptikten sonra pekmez gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
ISLAK KEK
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım bardak sıvı yağ
- 2 yada 3 kaşık kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Yumurtayı, şekeri iyice çırpın. Sonra süt, yağ, kakaoyu ekleyip çırpın. Bu karışımdan sonra 1 su bardağı ayırın. Kalan malzemeye un ve kabartma tozunu bırakıp karıştırın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kek piştikten sonra ayırdığımız karışımı sıcak kekin üzerine dökün. Çatalla keki bir iki yerinden delik açın karışımı içine çeksin. Üzerine hindistan cevizi döküp servis yapın. Keki küçük kek kağıtlarında da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Lokumlu Kek Tarifi
Malzemeler
- dört adet yumurta
- yarım paket oda ısısında margarin
- bir su bardağı şeker
- bir çay bardağı yoğurt
- bir paket vanilya
- bir paket kabartma tozu
- iki su bardağı un
- bir su bardağı küçük renkli lokum
Lokumlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır
Derin bir kapta yumurta ve şekeri yüksek devirde mikserle karıştırıyoruz. Sonra margarini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Diğer malzemeleride ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Ununu yavaş yavaş ekleyelim, en son küçük renkli lokumlarımızı ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişiriyoruz. Dilimleyerek servis yapınız. Afiyet olsun.
Baykuş Kurabiye
Malzemeler
- yarım paket margarin
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- yarım çay kaşığı karbonat
- aldığı kadar un
- 1 paket vanilya
- gözleri için damla çikolata
- gagası için badem
Baykuş Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır
Derin bir kabın içine oda sıcaklığında bekletilmiş yarım paket margarini, yumurtayıve şekeri iyice karıştıralım. Sonra aldığı kadar unu, vanilyayı ve karbonatı eleyerek karışıma ekleyelim. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım. Daha sonra bir süre buzdolabında bekletelim. Buzdolabından çıkardığımız hamuru altına un serpip merdane yardımı ile açalım. Çay bardağı ile yuvarlaklar keselim, fırın tepsisine dizelim. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayıp gözlerini yapalım. Göz kısımlarına da damla çikolatalardan yerleştirelim. Gaga kısmına bademlerden batıralım. Çay bardağı ile baykuşun üst kısmını keselim. Bardak ile yanlara kanat izleri yapalım. Önceden ısınmış fırında 180 derecede 15 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun. Lezzeti ve görüntüsü çok hoş bir lezzet.





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder